როგორც იქნა მივადექი ჩემს უმაგრეს წიგნს, რომლის მიხედვითაც თავშივე შეგპირდით რო დავდებდი რეცეპტებს. მართალია ვთქვი რომ მივყვები მხოლოდ ჩემს ახალ წიგნებსთქო, მაგრამ რა თქმა უნდა დავარღვიე პირობა:)) თუმცა ამ წიგნებიდან რეცეპტებს აუცილებლად შემოგთავაზებთ და აი პირველი კერძიც, რომელიც მე თვითონაც დღეს გავაკეთე პირველად და ძალიან მაგარი გამოვიდა:
4 ადამიანისთვის
მომზადების პერიოდი 20 წუთი
2ს გასაციებლად
ინგრედიენტები:
1.კიტრი 1ც (პატარა)
2. ჭარხალი 4ც (პატარა)
3. ნიორი 2 კბილი
4. რიკოტა 3ს/კ (Ricotta)
5. ზეითუნის ზეთი 3ს/კ
6. მწვანე ხახვი (გასაფორმებლად)
7. მარილი, პილპილი
მომზადების წესი:
1.მოვხარშოთ ჭარხალი. გავთალოთ კიტრი, გავჭრათ შუაზე და ამოვაჭრათ გული.გავფცქვნათ ნიორი.
2.დავაბლენდეროთ მოხარშული ჭარხალი, კიტრი, ნიორი და რიკოტა. შეგვიძლია დავამატოთ ცივი წყალი, სასურველი კონსისტენციის მისაღებად. დავამატოთ მარილი და პილპილი და მაცივარში 2 საათით.
3. სანამ მივირთმევთ დავამატოთ მწვანე ხახვი.
Bon appetit!!
No comments:
Post a Comment